Hem / Lösningar / Projekt / Stadsmiljö / Celtic Way, Storbritannien

Celtic Way, Storbritannien

 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Ljuskällan

  Ljuskällan

  Hur effektivt en ljuskälla omvandlar elektricitet till ljus (lm/W).

 • Driftdon

  Driftdon

  Kontrollerer elförsörjningen till ljuskällan (energieffektivitetsindex EEI).

 • Ljusfördelning

  Ljusfördelning

  Ljuset formas och styrs med hjälp av en optik vilken sänder ljuset i rätt riktning.

 • Systemeffektivitet

  Systemeffektivitet

  Thorns LED-produkter är mycket energieffektiva och hjälper till att sänka energikostnaderna och koldioxidutsläppen för Celtic FC.

 • Närvaro

  Närvaro

  Ljuset tänds och släcks automatiskt beroende på om det förekommer rörelse i rummet.

 • Dagsljus

  Dagsljus

  Artificell belysning som anpassar sig efter naturligt dagsljusinfall.

 • Konstantljus

  Konstantljus

  En funktion som dämpar den initiala ljusnivån och därmed ger en jämn belysningsnivå under underhållsperioden.

 • Scener

  Scener

  Gör det möjligt att ställa olika ljusscener och anpassa belysningen efter behov.

 • Tidsstyrning

  Tidsstyrning

  En automatisk brytare som kan ställas in på att släcka allt ljus under fasta definierade tidsintervaller.

 • Arbetsbelysning

  Arbetsbelysning

  Korrekt belysningsnivå på arbetsytan.

 • Ljuszoner

  Ljuszoner

  Belysningen längs Celtic Way är zonindelad efter områdets användning, vilket innebär att boulevarden är belyst med åtta meter höga stolpar och LED-armaturerna Thorn DYANA medan parkeringsområdena är belysta med sex meter höga stolpar och Thorn ISARO LED.

 • Underhållsplan

  Underhållsplan

  Belysningen från Thorn Lighting kräver i princip inget underhåll alls de första sex åren, vilket minimerar driftkostnaderna för Celtic FC.

 • Överflödigt ljus

  Överflödigt ljus

  Allt ljus som inte hamnar där det är tänkt ses som överflödigt ljus.

 • Reflektans

  Reflektans

  Ljuset reflekteras från ytorna i rummet.

 • Visuell energimätning

  Visuell energimätning

  Den ökade energimedvetenheten kan snabbt och avläsas i den aktuella energianvändningen.

För att göra det högprofilerade bygget av Celtic Way rättvisa behövde Celtic FC och dess huvudentreprenör Waterman Group en lika högprofilerad belysning. Eddie Murphy, Senior Electrical Engineer på Waterman Group, säger: "Vi ville ha belysning som kunde förhöja de dramatiska egenskaperna hos nya Celtic Way och rikta fansens uppmärksamhet mot attraktionerna längs den stora boulevarden. Samtidigt behövde vi slående specialbyggda stolpar som speglar klubbens framgångar – allt färgat i Celtic-grönt förstås." Ytterligare krav var att de nya parkeringsområdena skulle belysas för att ge trygghet samt att Celtic FC:s behov av att hänga reklamskyltar från belysningsstolparna skulle uppfyllas. Belysningen skulle dessutom vara mycket tillförlitlig, kostnadseffektiv och enkel att underhålla under många år framöver.

Efter att ha fått information om Celtic FC:s önskemål föreslog Thorn-teamet en lösning baserad på eleganta, borstade aluminiumstolpar på åtta meter med belysta gröna toppar, så kallade midjetoppar. De specialkonstruerade stolparna är utrustade med slående, energieffektiva armaturer från Thorns Dyana-serie, med inbyggda fästen som är starka nog för att bära reklamskyltar på tre meter. För att göra de nya parkeringsområdena trygga med ordentlig belysning utan att ta uppmärksamhet från den stora boulevarden, föreslog Thorn en lösning baserad på sex meter höga stolpar utrustade med Isaro LED-armaturer. "Thorns Isaro-armaturer är mycket energieffektiva och tar inte fansens uppmärksamhet från Celtic Way-boulevarden" säger Eddie Murphy.

De Thorn-produkter som används vid Celtic Way levererades av Thorns återförsäljare MacLean Electrical och installationen på plats leddes av det lokala elföretaget Pegasus Power & Communications. "Alla projektpartners arbetade tillsammans för att försäkra att projektet levererades i tid, inom budget och utan problem", säger Eddie Murphy.

"Thorn har hjälpt oss att leverera en enastående, visuellt imponerande belysning som speglar Celtic FC:s framgångar, både förr, nu och i framtiden", säger Eddie Murphy. "Celtic Way är nu mycket mer än vägen till Celtic Park – det är en attraktion i sig och vi ser ofta lokalbefolkning och fans som stannar till för att ta bilder och beundra Thorns stolpar och armaturer längs boulevarden."

Celtic FC är mycket nöjda med den nya belysningen som förstärker Celtic Way och dess attraktioner. Robin Buchanan, Stadium General Manager i Celtic FC säger: "Celtic Way är ett fantastiskt offentligt område för våra supporters och Thorns belysning hjälper till att visa det från dess bästa sida. Vi kommer fortsätta att utveckla Celtic FC i rätt riktning för att visa att vi är en av världens ledande fotbollsklubbar och ge våra fans en klubb som de kan vara stolta över."

Thorn Lightings lösning använder den senaste LED-tekniken och kan därmed maximera energieffektiviteten och minimera driftkostnaderna för Celtic FC. Celtic FC behövde en mycket tillförlitlig belysning som kunde leverera vecka efter vecka, med litet eller inget underhåll. Det faktum att armaturerna Thorn Dyana LED och Isaro LED knappt behöver något underhåll alls på många år gjorde dem till ett utmärkt val för fotbollsklubben.