Hem / Om oss / Nyheter / Thorn förändrar Wembley Stadiums båge med färgad LED-belysning

Thorn förändrar Wembley Stadiums båge med färgad LED-belysning

  • Wembley_arch
Sep 25, 2014

Wembley Stadium har tillsammans med EE och Thorn Lighting ersatt arenans ikoniska bågbelysning med ett specialutvecklat LED-belysningssystem som utformats för färgstarka och rörliga belysningseffekter.

Den nya belysningen innebär att bågen kan belysas på ett oändligt antal uttrycksfulla sätt. Roger Maslin, Wembley National Stadium Ltd Managing Director, förklarar: "Vi kan nu använda bågen för att göra stora, djärva och underhållande presentationer som kan ses över hela London. Med så många belysningsscener får vi fantastiska möjligheter. Från St. George's Cross och lagfärger till att belysa mål i stora matcher, till fasta och rörliga färger vid belysning av evenemang, till företagsfärgerna hos vår sponsor EE och välgörenhetspartners. Belysningen är föränderlig och spännande."

Pat Holley, Senior Lighting Designer på Thorn, som skapade belysningsdesignen i projektet förklarar: "Bågens belysningssystem består av en dynamisk strålkastare med röda, gröna, blå och vita LED-chips. 50 % av LED-chipsen är vita och de återstående är lika många röda, gröna och blå." Kevin Stubbs, UK Technical Manager, säger: "En viktig aspekt är att Wembley ville ha de nya "vitare" LED-lamporna för att matcha det vita ljuset som uppnåddes med det gamla metallhalogensystemet. Vi fick därför finjustera de vita LED-lamporna för att uppnå denna enhetlighet."

Bågen är 133 m hög och sträcker sig över 315 m med en diameter på 7,4 m, vilket gör den till den längsta enskilda takkonstruktionen i världen. Den är så stor att London Eye skulle få plats under den och ett tåg skulle kunna köra genom den. När bågen är tänd en klar kväll kan den ses på 20 km håll. Hollandia som är Wembleys underleverantör på plats – som är experter på åtkomst och underhåll för bågen – installerade den nya belysningen. För att snabba på installationen konstruerade Thorn ett specialfäste så att de befintliga fästdonen skulle kunna användas. Hjärtat i den nya belysningslösningen är det styrsystem som designats av Thorn tillsammans med partner och som gör LED-installationens alla oändliga möjligheter genomförbara.

← Tillbaka till översikt