Hem / Om oss / Nyheter / Enklare offentlig utomhusbelysning

Enklare offentlig utomhusbelysning

  • Outdoor public lighting made easy
Jan 13, 2015

Tre nivåer av belysningsstyrning från Thorn

Thorn har lanserat tre nivåer av belysningsstyrning för att göra det ännu enklare att bestämma den mest lämpade lösningen för styrning av offentlig utomhusbelysning. De nya nivåerna – Enkel, Grupp eller Total – är utformade för att säkra att rätt ljus ges på rätt plats vid rätt tid för att skapa säkra, bekväma och effektiva miljöer.

Den första och mest grundläggande styrningsnivån – Enkel – innefattar fristående styrdon, inklusive rörelsedetektering, fotoceller och tidbrytare för mindre offentliga belysningssystem. Fristående lösningar har alla funktioner integrerade eller monterade på armaturen och är därför ett kostnadseffektivt alternativ som är enkelt att installera. Den andra styrningsnivån – Grupp – innefattar lokal segmentstyrning för en grupp små och medelstora offentliga belysningssystem via huvudkabel, styrkabel, radiofrekvens eller elledning. Den tredje och mest avancerade styrningsnivån – Total – innefattar centrala fjärrstyrningssystem för enskild styrning och övervakning av medelstora och stora offentliga belysningssystem via elledning eller radiofrekvens. Interoperabilitet möjliggör anslutning till andra system såsom CCTV och luftsensorer.

Christophe Durand, Global Product Manager på Thorn säger: "Belysningen står för 19 % av den totala energianvändningen i världen. I städer stiger denna siffra kraftigt och står för 50 % av elektricitetskostnaderna. Med tanke på stigande energikostnader, minskade budgetar och behovet av att hushålla med energin har kravet på belysningsstyrning i alla nya och befintliga installationer aldrig varit större. Med fördelar som sänkt energianvändning, längre livslängd, mindre underhåll och lägre kostnader är belysningsstyrning för utomhusbruk från Thorn ett av de enklaste och mest självklara sätten att sänka energianvändningen på, samtidigt som komfort och säkerhetsstandarder bibehålls."

Läs vår broschyr Styrsystem för utomhusbelysning för att lära dig mer om Thorns tre styrningsnivåer av offentlig utomhusbelysning.

Du kan få mer information om styrsystem för utomhusbelysning från Thorn här.

← Tillbaka till översikt