Hem / Om oss / Nyheter / Urba vinner fint designpris i Frankrike

Urba vinner fint designpris i Frankrike

  • Urba scoops top 2015 design award in France
  • Urba scoops top 2015 design award in France
Feb 02, 2015

Thorns innovativa LED-armatur Urba för urbana miljöer har vunnit det prestigefyllda priset "Etoile Observeur du design 2015" på prisceremonin Star i Paris. Urba är en mångsidig urban LED-armatur som är exklusivt designad av de världskända arkitekterna, stadsplanerarna och designerna Wilmotte & Industries.

Observer du Design har skapats av APCI (Industry for the Promotion of Industrial Creation) och är ett pris som utmärker innovativa gärningar genom design. Det lyfter fram design som en nyckelfaktor inom konkurrenskraftig verksamhet och ekonomisk, social och kulturell innovation.

APCI beskriver Urba som en "modern, ekonomisk, innovativ och mångsidig armaturserie som kan anpassas efter alla typer av urbana och arkitektoniska miljöer. Designen är mycket fin i produktens framsida och ljuskällan tjocknar gradvis till stolpens skärningspunkt för att harmoniskt integrera tekniska komponenter och framför allt skapa en formell kontinuitet."

"Armaturens aluminiumexteriör är fri från krusiduller och överdrivna former och är belagd med en svart, lätt grynig epoxyfärg. Som kontrast består ljuskällan av lackad aluminium och dikroiskt glas. Denna kontrast skapar en "signatur" – en igenkänningsbar identitet dag som natt."

"En sluttande ljuseffekt optimerar slutligen den visuella komforten."

Corinne Delor, Thorns Global Product Manager för dekorativ utomhusbelysning, säger: "Vi är glada över att ha vunnit det här priset för Urba, särskilt eftersom Thorn var det enda armaturföretaget som representerades i år. Observeur du Design tittar inte bara på estetik utan även om produkten är ekonomisk att använda och om den är slitstark och miljövänlig. Det här priset visar att Urba uppfyller allt detta."

För ytterligare information om Urba, klicka här.

← Tillbaka till översikt