Hem / Om oss / Nyheter / Nomineringarna för Zumtobel Group Awards presenteras

Nomineringarna för Zumtobel Group Awards presenteras

 • Zumtobel Group Award 2014 Jurors
May 21, 2014

Den här veckan presenteras de nominerade kandidaterna för Zumtobel Group Awards 2014, vilket hedrar innovativa projekt och koncept som förbättrar livskvalitet och hållbarhet i byggda miljöer.

Fem av årets nominerade projekt finns i kategorin urbana utvecklingar och initiativ, vilken sponsras av Thorn Lighting. Denna kategori fokuserar på urbana projekt från stadsutveckling och planering till projekt för offentliga miljöer som förbättrar stadslivet.

De fem nominerade i kategorin urbana utvecklingar och initiativ är:

 1. ArchiAid, Sendai (Japan) för "Architect Network to Support Reconstruction"
  Det här innovativa projektet sammanför arkitekter och invånare för att återuppbygga stadsområden och locka industrin i efterdyningarna av den stora jordbävningen i östra Japan.
 2. Burgos & Garrido Arquitectos / Porras La Casta / Rubio & Á._Sala / West 8, för "Madrid Rio"
  Det här projektet har fört Madrids ringväg under jorden, vilket eliminerar synlig trafik och upprätthåller Manzanares-flodens naturliga skönhet, samtidigt som över 150 hektar stadsmark frigörs.
 3. Elemental, Santiago (Chile), för "Pres Constitution"
  Denna översiktsplan för en hållbar återuppbyggnad implementerades efter att staden Constitucion i Chile drabbades av en Tsunami 2010. Den innefattar en stor skog längsmed vattnet som minimerar en eventuell framtida tsunamis påverkan.
 4. Research Institute for Humanity and Nature, Kyoto (Japan), för "Megacity Skeleton"
  Det här projektet tar fram bostadsprototyper och syftar till att förbättra boendemiljön i tättbefolkade bostadsområden. De robusta prototypbostäderna har hålrum som gör att solljuset kan komma in, vilket förbättrar de boendes livskvalitet.
 5. Turenscape, Beijing (Kina), för "Qunli Stormwater Park"
  Det här projektet skapar en ny våtmarkspark mitt i den kinesiska staden Qunli New Towns centrum. Det skyddar känsliga ekosystem och gör att invånare och besökare kan njuta av den naturliga miljön från utkiksplatser och luftpromenader.

Det vinnande projektet presenteras under Zumtobel Group Awards presskonferens i London den 22 september. Innan evenemanget kommer vi att skriva en presentation av varje nominerat projekt som du kan läsa på Thorn Lightings webbplats.

För att få ytterligare information om årets priser och hela listan med nominerade i alla tre kategorierna för Zumtobel Group Award, kan du läsa hela pressmeddelandet på www.zumtobel-group-award.com/en/957.asp

← Tillbaka till översikt