Hem / Om oss / Nyheter / Nominerade till Zumtobel Group Awards

Nominerade till Zumtobel Group Awards

  • Zumtobel group award nominee image
Aug 06, 2014

Filmen ger en överblick över de fem nominerade i kategorin Urban Developments & Initiatives i årets Zumtobel Group Awards, som sponsras av Thorn Lighting. Kategorin fokuserar på urbana projekt från stadsutveckling och planering till projekt för offentliga miljöer som förbättrar stadslivet. Filmen ger mer information om de nominerade:

ArchiAid, Sendai (JP) för "Architect Network to Support Reconstruction": Det här innovativa projektet sammanför arkitekter och invånare för att återuppbygga stadsområden och locka industrin i efterdyningarna av den stora jordbävningen i östra Japan.

Burgos & Garrido Arquitectos / Porras La Casta / Rubio & Á._Sala / West 8, för "Madrid Río". Det här projektet har fört Madrids ringväg under jorden, vilket eliminerar synlig trafik och upprätthåller Manzanares-flodens naturliga skönhet, samtidigt som över 150 hektar stadsmark frigör.

Elemental, Santiago (CL), för "Pres Constitution": Denna översiktsplan för en hållbar återuppbyggnad implementerades efter att staden Constitucion i Chile drabbades av en Tsunami 2010. Den innefattar en stor skog längsmed vattnet som minimerar en eventuell framtida tsunamis påverkan.

Research Institute for Humanity and Nature, Kyoto (JP), för "Megacity Skeleton": Det här projektet tar fram bostadsprototyper och syftar till att förbättra boendemiljön i tättbefolkade bostadsområden. De robusta prototypbostäderna har hålrum som gör att solljuset kan komma in, vilket förbättrar de boendes livskvalitet.

Turenscape, Peking (CN), för "Qunli Stormwater Park": Det här projektet skapar en ny våtmarkspark mitt i den kinesiska staden Qunli New Towns centrum. Det skyddar känsliga ekosystem och gör att invånare och besökare kan njuta av den naturliga miljön från utkiksplatser och luftpromenader.

Det vinnande projektet presenteras under Zumtobel Group Awards presskonferens i London den 22 september.

Hoppas du finner filmen intressant!

← Tillbaka till översikt