Hem / Om oss / Nyheter / Zumtobel Groups årsredovisning vald till vackraste boken

Zumtobel Groups årsredovisning vald till vackraste boken

  • Zumtobel_Group_Annual_Report_1.jpg
  • Zumtobel_Group_Annual_Report_2.jpg
  • Zumtobel_Group_Annual_Report_3.jpg
Mar 30, 2015

Varje år sedan 1992 har Zumtobel Group samarbetat med kända arkitekter, konstnärer och grafiska formgivare för att publicera sina årsredovisningar. År 2014 är det norska Snøhetta som formgivit Zumtobel Group årsredovisning och presenterade sina erfarenheter av ljus genom porträtt av fyra 100-åringar som bodde nära polcirkeln. Årsredovisningen fick namnet Living the Nordic Light.

Torsdagen den 26 mars, utsågs Living the Nordic Light till "Årets vackraste bok" av Grafill. Årsrapporten vann också ”Öppen klass”. Grafill är en intresseorganisation för visuell kommunikation som varje år delar ut priser till formgivare av norska böcker. I årets prisutdelning var nästan 300 publikationer nominerade, varav 47 premierades.

Grafills motivering: Boken rör sig långt utöver den grundläggande uppgiften för en årsredovisning. Bolagets verksamhet visualiseras i ett ämne som träffar bortom den traditionella publiken där man känslomässigt dras in i bokens tema. De tre delarna ha vars ett spännande angreppssätt där man kan närma sig temat på olika sätt, med vackra porträtt, associativa bildsektioner och vetenskaplig forskning. Boken vittnar om en vilja till kreativitet och värden bortom produkterna. Ljuset definierar den präglade titeln på det helvita omslaget där resten av informationen hålls minimal. Omslaget i sig är en signal om att detta inte är en vanlig årsredovisning. Bakstycket överraskar med ett limmat fotografi av de porträtterade 100-åringarna. Mycket välgjord produktion av bindning, papper, prägling, effekter, bildbehandling och tryck. En softcover blir inte fräschare än såhär!

Läs mer på Grafills hemsida

Du kan uppleva Snøhettas verk på hemsidan Living the Nordic Light

← Tillbaka till översikt