Hem / Om oss / Nyheter / Thorn Lightings Smart City visas på Year of Light

Thorn Lightings Smart City visas på Year of Light

  • Thorn Lighting’s Smart City comes to life at Year of Light event
  • Thorn Lighting’s Smart City comes to life at Year of Light event
  • Thorn Lighting’s Smart City comes to life at Year of Light event
Apr 16, 2015

På Year of Light i Dornbirn, Österrike, visade Thorn Lighting upp sin 3D-version av den populära onlineupplevelsen Smart City.

3D-modellen levandegör onlineupplevelsen som lanserades 2012. Den är utformad för att underlätta för kunderna att visualisera en stadsbelysning och innefattar verkliga fallstudier och rekommendationer om de mest effektiva produkterna för varje användningsområde.

Det är många myndigheter som strävar efter att uppnå statusen "Smart stad", men vet vi vad det innebär att vara en "Smart stad"? Idag är definitionen fortfarande väldigt diffus och den används inte konsekvent. Thorn Lighting definierar en smart stad som "de som använder data och utnyttjar tekniken för att tillhandahålla offentliga tjänster på innovativa sätt till gagn för invånarna, så att de får en mer bekväm, hållbar och bättre plats att bo på".

Smart belysning kan ha flera funktioner i en smart stad, som att skapa en attraktion, spara energi och vägleda människor i staden på ett säkert sätt. Iain Macrae, Head of Global Lighting Applications på Thorn Lighting säger: "Belysning kan inte göra ett utrymme till en vacker plats såvida det inte finns något som är värt att se. Normal belysning är ointressant men idag kan man skapa en attraktion med belysning, som drar till sig intresse och därmed turism till en stad."

LED skapar möjligheter för städernas invånare och ledning att ansluta utrustning. Iain förklarar, "Ett exempel är integreringen av sensorer som svarar på trafik och vägförhållanden i realtid och rapporterar via öppna protokoll till andra stadssystem – ett verkligt samarbete. Thorn kan göra allt detta och ändå spara energi, trygga säkerheten för invånare och besökare samt sänka belastningen på myndigheternas budgetar. Med LED handlar framtiden verkligen om att belysa människor och vi på Thorn är förberedda."

3D-modellen av en smart stad kommer att utvecklas ytterligare och visas på kundevenemang under hela året. Syftet är att integrera information från verkliga städer för att kunna visa framtidens faktiska belysningsbehov.

Du kan uppleva Smart City online här.

← Tillbaka till översikt