Hem / Om oss / Nyheter / Thorn deltar i konferensen Smart City i Köpenhamn

Thorn deltar i konferensen Smart City i Köpenhamn

  • Thorn Road Lighting Solution for Copenhagen
  • Logo_gcss_tagline.jpg
May 26, 2016

Thorn deltar i konferensen Smart City, som äger rum 6–8 juni i Köpenhamn, Danmark.

Thorn är silversponsor av evenemanget och finns på plats för att träffa besökare, samt diskutera framtida belysningslösningar. Dessutom kommer Michael Ferm, Head of Public Lighting, delta i paneldiskussionen med ämnet ”Living Labs: Unpacking the Potentials”.

Konferensens fokus är ”Greater Copenhagen Smart Solutions: Living Labs for Liveable Cities”. Här ges detaljerad insikt i en av de globalt ledande Smart City-lösningarna som har genomförts i Köpenhamnsområdet. Ett av målen med konferensen är att tillhandahålla erfarenhet och förståelse för Living Labs som ett verktyg för att utveckla smartare och mer invånarvänliga städer. Dessutom fokuserar även konferensen på en medvetenhet om hur digital infrastruktur kan ge stöd åt olika smarta lösningar och därmed även koppla invånarna till staden.

Thorn är mycket engagerad i ämnet "Smart Cities" och särskilt i Norden. Ett exempel är utbytet av existerande belysning i Köpenhamn, där 10 000 armaturer byttes till den speciellt framtagna armaturen Thor från Thorn, som på ett enkelt sätt ansluts via etttrådlöstledningssystem och säkerställer en framtidssäkrad belysningsstyrning.

. Thorn är även en del av DOLL, Living Labs utanför Köpenhamn. Där har Thorn installerat framtida belysningslösningar för sammanlagt nio stationer. Thorn tar Living Labs på största allvar och utvecklar nya tekniker som kan testas i DOLL. Den andra generationens lösningar har nyligen installerats och omfattar bl.a. LiFi, videosensorer för att upptäcka olyckor och markering av olyckan med rött ljus, avkänning av trafiktäthet och smarta parkeringssensorer för att visa lediga platser.

Mer information om konferensen finns här.

← Tillbaka till översikt