Hem / Om oss / Nyheter / Thorn: Vårt engagemang i LED

Thorn: Vårt engagemang i LED

  • Thorn's commitment to LED Lighting
Jun 09, 2014

Med den ökande pressen på att sänka energiförbrukningen och koldioxidutsläppen befinner sig belysningsbranschen i en innovativ förändringsfas. Belysningen, som är en så integrerad del av vår vardag, är en av de saker som påverkar vår ekonomiska och ekologiska miljö mest av allt. Därför ger belysningen också en av de största möjligheterna till att göra en positiv skillnad.

Här på Thorn tar vi branschledande steg för att förverkliga alla möjligheter med belysning och energi. Vi utvecklar konstant nya smarta lösningar. Genom att använda LED i kombination med styrsystem kan vi erbjuda stora sänkningar av koldioxidutsläpp och energiförbrukning. De senaste åren har vi lanserat fler än 25 LED-produkter. Det har gjort att vår LED-försäljning världen över nu står för över 35 % av vår totala försäljning, vilket är mer än vår bedömning av belysningsbranschen i stort.

Avgörande är att alla nya produkter som utvecklas är till 100 % utformade för LED. Vi tar mycket allvarligt på denna grundsyn. Förutom nya produktutvecklingar uppgraderar vi också konstant våra befintliga armaturer för att integrera LED-lösningar där så är lämpligt. Vårt nyckelfokus är då att behålla samma belysningsstyrka samtidigt som vi sänker effekten. I många fall har vi nu anpassat belysningsstyrkan efter tillämpningen istället för efter lampan, och har faktiskt ökat belysningsstyrkan samtidigt som energianvändningen har sänkts.

Snart kommer vi att se produkter på över 120 Llm/w i t.ex. kontor och utbildningsmiljöer. Det är mer än dubbelt så mycket som ett konventionellt lysrör uppnår.

Vi har ett engagerat forsknings- och utvecklingsteam som alltid blickar framåt mot nya och annorlunda sätt att förbättra belysningen på, samtidigt som energikostnaden och påverkan på miljön minskas.

Upptäck våra innovativa LED-produkter

← Tillbaka till översikt