Hem / Om oss / Nyheter / Sportbelysningsprodukter från Thorn

Sportbelysningsprodukter från Thorn

  • Atlis flicker free.jpeg
Aug 15, 2014

De två strålkastarna Altis och Champion i fokus

Eftersom media går igenom stora förändringar blir bilden som sänds från en stadion eller annan arena allt viktigare för hur ett lag uppfattas. Förändringarna inom TV-mediet och det faktum att alla mobila enheter har kameror idag kräver god belysning. Slow motion-kameror och ledarnas behov av att se de högpresterande idrottsmännen och -kvinnorna på nära håll innebär att även belysningen måste prestera på helt nya nivåer. Thorn har löst det med en uppsjö av smarta belysningssystem med innovativ optik, bättre funktionalitet, optimal av- och påslagning samt adaptiv styrningsteknik. Med de nya systemen och vår expertis inom sportbelysning kan vi tillhandahålla den bästa och mest konkurrenskraftiga belysningen som uppfyller kraven från media.

Thorn Lightnings nya högpresterande urladdningsstrålkastare Altis är speciellt utvecklad för internationella högupplösta sportsändningar och fås nu som ett garanterat flimmerfritt system som är kompatibelt med elektroniska driftdon. I kombination med dess patenterade optik uppfyller Altis alla de krav som ställs på högupplösta TV-sändningar med slow motion. Altis har en unik optik som består av en patenterad roterbar reflektor konstruerad av fyra ytterblad, en skärm och en bakre reflektor. Den ger en unik kombination av ljusfördelningar för att uppnå vertikal belysning på högsta nivå.

Altis använder de senaste ljuskällorna med kort båge och dubbla socklar som ger förbättrad lumeneffekt och den färgåtergivning och färgtemperatur som krävs för en högkvalitativ tittarupplevelse. Utmärkt värmehantering och en noga uttänkt mekanisk konstruktion säkerställer en jämn och stabil belysning. Altis lätta och kompakta design underlättar användningen i både nya och uppgraderade konstruktioner. Den har också flera funktioner som underlättar installation och underhåll, såsom lampbyte helt utan verktyg, åtkomst till inkopplingsbox från baksidan, inriktningspunkter på båda sidor och en precisionsinriktningsenhet.

Sportstrålkastaren Champion är speciellt utvecklad för områden där det är viktigt med kontroll av störande ljus. Champions belysning kan uppfylla de högsta standarderna och har klassledande styrning av belysningsnivåerna utanför planen. Produkten har utvecklats för att monteras utan lutning, vilket minskar bländning, störande ljus och ljus mot natthimlen. Det optiska konceptet har byggts runt ett planglaskoncept med integrerad skärm för fullständig kontroll av bländning och störande ljus (0 cd vid 90°). Champion erbjuder en mängd olika ljusfördelningar från en enda installerad position. Med dess tre justerbara positioner kan all inriktning för en optimal jämnhet uppnås från ljuskällans position utan att strålkastaren behöver lutas, varpå en fullständig avskärmning av ljuset uppnås vid 75°. Inkopplingsboxen har flyttats till strålkastarhuset så att den inte är i vägen, vilket ger enklare installation och placering. När den gångjärnsförsedda luckan öppnas kopplas strömmen från automatiskt och lampan kan nu installeras och bytas helt utan verktyg. Inriktningspunkter på toppen och sidan av armaturen underlättar inriktningen.

Klicka här för ytterligare information Atlis and Champion.

← Tillbaka till översikt