Hem / Om oss / Nyheter / Ny flimmerfri strålkastare perfekt för TV-sända idrottsarrangemang som visas i slow motion

Ny flimmerfri strålkastare perfekt för TV-sända idrottsarrangemang som visas i slow motion

  • Altis - Flicker Free Sports Floodlight
Jan 14, 2014

Altis, Thorns nya strålkastare, är designad för att ge en perfekt och flimmerfri belysning speciellt för TV-sända idrottsarrangemang och framförallt vid sändning i slow motion.

Kombinerat med en hög optisk prestanda uppfyller Altis alla de belysningskrav som ställs vid HDTV-sändning vid såväl nationella som internationella idrottsarrangemang.

Thomas Langle, Product Manager på Thorn Lighting, kommenterar utvecklingen inom sportbelysning "Den snabba utvecklingen inom kamerateknik har lett till högre förväntningar från tv-tittare vid bevakning av stora idrottsevenemang. Det har också lett till en del nya krav, i synnerhet med avseende på flimmer som kan uppstå under slow motion-uppspelning med HDTV. "

”Flimmer kan traditionellt minimeras genom väl designade elektriska installationer och genom att balansera belysningen mellan elektriska faser. Nu kan man dock motverka flimmer med hjälp av själva elektroniken vilket Altis är ett bevis på!”.

Den innovativa och patenterade Altis® Optic erbjuder en rotationssymmetrisk reflektor bestående av fyra sidoreflektorer, en deflektor samt en bakre reflektor. Detta medför en unik kombination av ljusfördelningar som uppnår de höga belysningsnivåer som krävs för TV-sända idrottsevenemang.

Mer information om Altis finner du i vår elektroniska katalog.

← Tillbaka till översikt