Hem / Om oss / Nyheter / City of Light - en succé

City of Light - en succé

  • City of Light, Landskrona
Nov 05, 2013

Mellan den 29-31oktober lockade Thorn mer än 360 gäster till den andra upplagan av City of Light i Landskrona.

City of Light är ett unikt samarbete mellan Thorn Lighting, Landskrona stad och Tekniska Högskolan i Jönköping. Den första delen av eventet utgjordes av seminarier. Därefter fungerade Västervångskolan i Landskrona som ett "live" inomhus showroom där olika belysningslösningar med styrning för skolmiljö presenterades .

Under eftermiddagen fick gästerna möjlighet att uppleva olika armaturer i verkligheten, inklusive nya fasadbelysningen Contrast 2 LED vilken demonstrerades på de pittoreska väggarna som ramar in Landskrona slott.

Kvällen bestod av en guidad tur runt Lanskrona city där effekten av olika möjligheter till ljusreglering av Thorns armaturer demonstrerades. Turen innehöll även ett stopp vid Rådhuset i Landskrona där representanter från Ungt Lys i Danmark även de involverade i projektet, talade självsäkert och passionerat om sitt engagemang i att skapa fyra olika ljusscener för belysning av fasaden. Samtliga baserade på effekterna av dygnets skiftande ljus på havet.

Som avslutning på evenemanget bjöds det in till en medeltida bankett som hölls på Citadellet - det perfekta slutet på ett par mycket lyckade dagar.

← Tillbaka till översikt